Lappeenrannan kaupunginlahti

Lappeenranta Free Zone Oy Ltd tekee pääsyn Saimaalle - Suomen suurimmalle ja kauneimmalle järvialueelle - mahdollisimman helpoksi.

Tervetuloa Lappeenrantaan!

Kaupunginlahdella, Lappeenrannan keskustassa, sijaitsevat vierasvenesatamat tarjoavat levähdyspaikan niin läheltä kuin kauempaakin tuleville veneilijöille. Kaupungin palvelut ja tapahtumat ovat kävelymatkan päässä vieraslaitureilta.

Tutustu rahtisatamaan!

Mustolan rahtisatama tarjoaa monipuoliset palvelut vain 20 kilometrin päässä Venäjän rajalta. Satama sijaitsee Saimaan kanavan varrella, ja satama-alueelta on rautatieyhteys muualle Suomeen, Eurooppaan sekä Venäjän kautta Kaukoitään saakka.
Lappeenrannan kaupunginlahti
Tervetuloa Lappeenrantaan!
Tutustu rahtisatamaan!
Ajankohtaista

Laituriporttien avaimia luovutetaan satamatoimistossa perjantaisin klo 13-14

Vallitsevan virusepidemian vuoksi satamatoimisto on suljettu. Laituriporttien avaimia voi kuitenkin noutaa perjantaisin klo 13 - 14. Poikkeuksena kuitenkin pitkäperjantai 10.4, jolloin asiakaspalvelu on suljettu.

Satamatoimisto on suljettu vallitsevan virusepidemian johdosta

Venepaikka-asioissa voit ottaa yhteyttä sähköpostilla satamalaitos[ät]lappeenranta.fi tai puhelimitse 05 616 6070.

Käythän tarkistamassa veneesi tilanteen !

Haastavan talven ja jäätilanteen vuoksi, veneitä on jäiden armoilla soutuvenepaikoilla. Käy tarkistamassa veneesi tilanne isompien vahinkojen välttämiseksi.

Skinnarilan ja Voisalmi 1 laituriporttien lukot vaihdetaan keväällä 2020, ennen purjehduskauden alkua

Käyttöön otetaan Iloq-lukitusjärjestelmä. Avaimen hinta on 30 €/kpl, joka lisätään venepaikan hintaan sähköisessä varausjärjestelmässä. Maksun jälkeen avaimen porttiin voi hakea satamatoimistosta. Maksu ei ole pantti, joten sitä ei palauteta venepaikasta luovuttaessa.

Lappeenrannan satamat

Lappeenrannan kaupungin alueella on yhteensä 22 pienvenesatamaa, matkustajasatama, vierasvenesatama sekä Mustolan logistiikkakeskus ja rahtisatama.

Pienvenesatamien laituri-, poiju- ja soutuvenepaikkoja vuokrataan ensisijaisesti paikallisille veneilijöille. Vierasvenesatamat sijaitsevat kaupungin keskustassa Kaupunginlahdella ja Joutsenon Likosenlahdella.

Matkustajasatama sijaitsee Kaupunginlahdella keskellä Lappeenrantaa. Erikokoiset alukset tekevät satamasta risteilyjä Saimaan saaristoon sekä reittiristeilyjä muihin Saimaan rantakohteisiin.

Mustolan satama on Saimaan vesistöalueen tärkein rahtisatama. Sieltä on rautatieyhteys muualle Suomeen ja Eurooppaan sekä Saimaan kanavan ja Venäjän kautta Kaukoitään saakka.

Ota yhteyttä!

Satamatoimisto
Satamatie 9
53900 Lappeenranta
p. 05 616 6070
www.portoflappeenranta.fi
satamalaitos[ät]lappeenranta.fi

 

 

Venepaikat purjehduskaudelle 2020 ovat nyt kaikkien varattavissa.

Alla olevasta ankkurinkuvasta klikkaamalla pääset varauspalvelun etusivulle.