Tervetuloa Lappeenrantaan!

Kaupunginlahdella, Lappeenrannan keskustassa, sijaitsevat vierasvenesatamat tarjoavat levähdyspaikan niin läheltä kuin kauempaakin tuleville veneilijöille. Kaupungin palvelut ja tapahtumat ovat kävelymatkan päässä vieraslaitureilta.

Tutustu rahtisatamaan!

Mustolan rahtisatama tarjoaa monipuoliset palvelut vain 20 kilometrin päässä Venäjän rajalta. Satama sijaitsee Saimaan kanavan varrella, ja satama-alueelta on rautatieyhteys muualle Suomeen, Eurooppaan sekä Venäjän kautta Kaukoitään saakka.

Tutustu piensatamaan!

Lappeenrannassa on 19 pienvenesatamaa eri puolella kaupunkia. Satamista voit vuokrata venepaikan soutuveneelle tai laituripaikan isommalle veneelle. Venepaikkoja voit tiedustella satamatoimistosta.
Tervetuloa Lappeenrantaan!
Tutustu rahtisatamaan!
Tutustu piensatamaan!
Ajankohtaista

Satamatoimisto on suljettu perjantaina 31.3.2017

Toimisto on auki taas maanantaina 3.4.2017 normaalisti klo 9 - 16.

Satamatoimiston aukioloaika muuttuu 27.3.2017 alkaen

Satamatoimisto on avoinna klo 9 - 16 arkipäivisin. Viikonloppuisin toimisto on suljettu.

Venepaikat ovat nyt kaikkien varattavissa

Viime kesän venepaikkavarauksien uudelleenvarausaika on nyt päättynyt. Maksamattomat paikat on nyt vapautettu ja ovat kaikkien varattavissa sähköisessä varausjärjestelmässä.

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös, kunnan asukkaiden etusijalle asettamisen lainmukaisuudesta venepaikkavuokrissa

Jatkossa ulkopaikkakuntalaiset maksavat venepaikasta saman hinnan kuin kunnissa vakituisesti asuvat.

Venepaikkojen hinnat 1.1.2017 alkaen

Lappeenranta Free Zone Oy:n hallitus on päättänyt korottaa venepaikkojen hintoja n. 5 %.

Lappeenrannan satamat

Lappeenrannan kaupungin alueella on yhteensä 22 pienvenesatamaa, matkustajasatama, vierasvenesatama sekä Mustolan logistiikkakeskus ja rahtisatama.

Pienvenesatamien laituri-, poiju- ja soutuvenepaikkoja vuokrataan ensisijaisesti paikallisille veneilijöille. Vierasvenesatamat sijaitsevat kaupungin keskustassa Kaupunginlahdella ja Joutsenon Likosenlahdella.

Matkustajasatama sijaitsee Kaupunginlahdella keskellä Lappeenrantaa. Erikokoiset alukset tekevät satamasta risteilyjä Saimaan saaristoon sekä reittiristeilyjä muihin Saimaan rantakohteisiin.

Mustolan satama on Saimaan vesistöalueen tärkein rahtisatama. Sieltä on rautatieyhteys muualle Suomeen ja Eurooppaan sekä Saimaan kanavan ja Venäjän kautta Kaukoitään saakka.

Ota yhteyttä!

Satamatoimisto
Satamatie 17
53900 Lappeenranta
puh. (05) 616 6070
satamalaitos@lappeenranta.fi
avoinna arkisin klo 8 - 16