Tervetuloa Lappeenrantaan!

Kaupunginlahdella, Lappeenrannan keskustassa, sijaitsevat vierasvenesatamat tarjoavat levähdyspaikan niin läheltä kuin kauempaakin tuleville veneilijöille. Kaupungin palvelut ja tapahtumat ovat kävelymatkan päässä vieraslaitureilta.

Tutustu rahtisatamaan!

Mustolan rahtisatama tarjoaa monipuoliset palvelut vain 20 kilometrin päässä Venäjän rajalta. Satama sijaitsee Saimaan kanavan varrella, ja satama-alueelta on rautatieyhteys muualle Suomeen, Eurooppaan sekä Venäjän kautta Kaukoitään saakka.

Tutustu piensatamaan!

Lappeenrannassa on 19 pienvenesatamaa eri puolella kaupunkia. Satamista voit vuokrata venepaikan soutuveneelle tai laituripaikan isommalle veneelle. Venepaikkoja voit tiedustella satamatoimistosta.
Tervetuloa Lappeenrantaan!
Tutustu rahtisatamaan!
Tutustu piensatamaan!
Ajankohtaista

Satamatoimiston aukioloajat muuttuvat 14.5.2018 alkaen

Satamatoimisto on avoinna 14.5.2018 alkaen seuraavasti maanantaisin klo 9 - 12 keskiviikkoisin klo 12 - 15 perjantaisin klo 12 - 15

Jos olet jättänyt soutuvenepaikan uusimatta/makasamatta, paikka tulee tyhjentää välittömästi

Jos venepaikkaa ei ole lunastettu määräaikaan (15.3.2018) mennessä ja paikalla on vene 15.5 jälkeen, Lappeenranta Free Zone Oy:llä on oikeus poistaa luvattomasti/ohjeiden vastaisesti sijoitetut veneet. Paikalla olleet veneet voi lunastaa maksamalla kuljetuskustannukset.

Voisalmi 2 (Salmikatu) soutuvenepaikoilla olevat veneet on siirrettävä pois alueelta pikaisesti

Alueella alkaneen paineviemärin rakennustyön vuoksi alue tyhjennetään veneistä. Ongelmatapauksissa laita viestiä satamatoimistoon satamalaitos@lappeenranta.fi tai soita 05 616 6070.

Venepaikat varataan sähköisen järjestelmän kautta !

Vapaita venepaikkoja voi selailla järjestelmässä ilman kirjautumista. Paikan varaaminen ja maksaminen vaatii kirjautumisen.

Veneilyn aapinen

Liitteenä olevaan lehtiseen on koottu lyhyesti asioita, joita jokaisen vesillä liikkuvan tulisi tietää ennen liikkeelle lähtöä. Oma ja toisten turvallisuus vesillä on jokaisen vesillä liikkujan vastuulla. Tutustu liitteenä olevaan veneilyn aapiseen !

Lappeenrannan satamat

Lappeenrannan kaupungin alueella on yhteensä 22 pienvenesatamaa, matkustajasatama, vierasvenesatama sekä Mustolan logistiikkakeskus ja rahtisatama.

Pienvenesatamien laituri-, poiju- ja soutuvenepaikkoja vuokrataan ensisijaisesti paikallisille veneilijöille. Vierasvenesatamat sijaitsevat kaupungin keskustassa Kaupunginlahdella ja Joutsenon Likosenlahdella.

Matkustajasatama sijaitsee Kaupunginlahdella keskellä Lappeenrantaa. Erikokoiset alukset tekevät satamasta risteilyjä Saimaan saaristoon sekä reittiristeilyjä muihin Saimaan rantakohteisiin.

Mustolan satama on Saimaan vesistöalueen tärkein rahtisatama. Sieltä on rautatieyhteys muualle Suomeen ja Eurooppaan sekä Saimaan kanavan ja Venäjän kautta Kaukoitään saakka.

Ota yhteyttä!

Satamatoimisto
Satamatie 17
53900 Lappeenranta
puh. (05) 616 6070
satamalaitos@lappeenranta.fi
asiakaspalvelu arkisin klo 9 - 15